Loes de Vooght

Ik zal mezelf even kort voorstellen, ik ben Loes de Vooght, 23 jaar en ben werkzaam binnen de gehandicaptenzorg. Al jaren had ik de droom om vrijwilligerswerk te gaan doen in Afrika. Toen ik Henny ontmoette werd deze droom werkelijkheid. Ze vertelde over het project en onmiddellijk wist ik dat ik hier wilde gaan helpen. In september 2014 vertrok ik voor 2,5 maand naar Tanzania.

Het was indrukwekkend en ook vooral heel erg mooi. Toen ik op het project van de dagopvang kwam was ik meteen enthousiast. De kinderen verwelkomde ons met vrolijke liedjes en ontzettend vrolijke gezichten. Al vrij snel kwam ik erachter dat mijn hulp meer dan welkom was. Door stages op ZMLK scholen had ik al wat ervaring in het les geven aan verstandelijk beperkte kinderen. Op de dagopvang merkte ik dat de leraressen hier nog zoekende in waren. Ik heb geprobeerd hun zo veel mogelijk uit te leggen en voor te doen. Verder heb ik doormiddel van giften van familie en vrienden nieuwe uniformen kunnen laten maken voor alle kinderen. De ouders en de kinderen waren hier enorm blij mee, zoveel kleding hebben de meeste kinderen namelijk niet. Hoe mooi is het om te zien hoe blij kinderen hiermee kunnen zijn. Ja, alle clichés zijn waar! Door deze 2,5 maand leer je het leven wat wij in Nederland hebben weer waarderen. Hoe gelukkig zijn deze mensen met het kleine beetje dat ze hebben en wat moeten wij hier in Nederland ons soms schamen voor ons gezeur! Maar onze hulp blijft hard nodig, de kinderen hebben vaak geen heel erg veel belovende toekomst. Hierin maakt het Umoja project een groot verschil. Ze proberen de kinderen te helpen om ze een zo zelfstandig mogelijke toekomst te bieden. 
Het land, het project en de kinderen hebben mijn hart gestolen.

Zoals je misschien wel op de foto kunt zien sta ik hierop met een Tanzaniaanse jongeman. Dit is sinds vorig jaar mijn vriend, hem heb ik ontmoet via het project. Zijn nichtje is namelijk een van de kinderen die naar de dagopvang komt. Door een informatie bijeenkomst heb ik hem leren kennen. Nee, ik zou het niemand aanbevelen een vriend of vriendin te hebben in het verre Afrika. Maar samen zijn we ontzettend gelukkig en proberen we een toekomst op te bouwen. Als je naar de link gaat van lopende projecten: Temba wildlife safari, lees je hier iets over het doen van verschillende safari’s. Dit is het bedrijfje van mijn vriend. Hij kan hier nog alle steun bij gebruiken, dus we zijn erg blij dat het Umoja project hem hiermee helpt. Dus als je een safari wilt gaan doen beveel ik je natuurlijk dit bedrijfje aan. Het zijn studenten die een degree in wildlife en toerisme volgen en in hun laatste jaar zitten ze staan te popelen om toeristen hun mooie wereld te laten zien.


10561822 920417944636235 252818728965870338 N
20141027 105216
20141027 112816
20141027 112820