Mijmeringen:

Wat gaan we doen om het baby’tje van Mama Saidi een veilige toekomst te geven? Dit is een gewetenskwestie, mogen en kunnen we hier iets aan doen. Is ondersteuning van haar gezin mogelijk en hoe.

Zal alles gaan lukken waarvoor we nu zo hard aan het knokken zijn. Onderwijs wat niet meer gericht is op het leren want dat zit er bij onze kinderen niet in. Maar onze kinderen leren om zelfredzaam te worden ieder op zijn/haar manier. Met speciaal getrainde leraressen en therapeuten. Zal het ons mogelijk worden gemaakt om met de door ons uitgekozen therapeuten te werken. Wanneer ons Umojahuis klaar is zal dit voor veel kinderen en volwassen met een beperking een uitkomst bieden. Want dan kunnen we in kaart brengen welk de beperking is en hen begeleiden, thuis en in het Umojahuis. Hopelijk krijgen we snel op al deze vragen een antwoord. Onze vergaderingen met de directeur van het Municipale was to the point en ook onze vergadering met onze NGO toonde dat we allemaal met onze neuzen dezelfde richting ingaan. Een dankbaar gevoel na al die jaren.

Zal het lukken om onze kinderen iedere dag naar de dagopvang te laten komen en dit voor een gehele dag. Nadien praten we verder over een hostel of een activiteitencentrum. Want deze laatste droom is steeds meer een noodzaak waarover we het met zijn allen eens zijn. Krijgt ook steeds meer vorm. Maar moeten we eerst ons Umojahuis tot een goede einde brengen.

Ons waterproject zou helemaal klaar moeten zijn over 3 weken als ik terug kom. De pijpleidingen naar onze dagopvang, dag en kraamkliniek zijn al gelegd en de toren is klaar op het plaatsen van de 2 tanks van 10.000 liter en de solarpomp na. Ik mag nog niet te vroeg juichen dat is nog net te vroeg, maar ik krijg toch stilaan te neiging om dit te doen. Het was een strijd van 3 jaar, zouden we die dan toch gaan winnen?

Mogen ervaren dat we prachtige mensen mogen ontmoeten, mensen die een hart hebben voor onze kinderen. Op onverwachte momenten kom je ze tegen, kan dit nog toeval zijn. Mensen die met initiatieven komen die heel welkom zijn.

We zijn er nog lang niet maar zijn heel gemotiveerd. We hebben een geweldig team ter plaatse en ook in Hamont-Achel. Dank jullie wel.

"Van waterarm naar waterrijk"