Mama Saidi.

Dinsdag bezochten we mama Saidi. Ze lag ziek in bed. Afgelopen vrijdag had ze een sterilisatie gehad want er mogen niet meer kinderen bijkomen toch?. Konden we die mannen maar stoppen die haar verkrachten, maar dit is een zaak voor Social Well-Fare. Dit kan en wil ik niet doen, kan enkel de nodige stappen doen hiervoor.

Mama Saidi drinkt niet en eet niet en kan hierdoor niet plassen. Ze heeft ontzettend veel pijn. De armoede veroorzaakt toch veel ellende. Geen eten en drinken kunnen kopen en hierdoor niet kunnen herstellen. We zenden onze taxi chauffeur op pad om hiervoor inkopen te gaan doen. Ze begrijpt dit door haar beperking niet en ondanks dat ik al zolang werk in de zorg begrijp ik het hier helemaal niet en heb er moeite mee. Moeite dat ze haar verhalen geheel de dag door verandert en je er geen pijl op kan trekken. Dit wordt weer duidelijk als ik even later met Margaret van Social Well Fare en 2 studenten bezoek. Gelukkig hebben deze mensen hier een goede kijk op en zeker nadat ze met haar moeder hebben gepraat. Er wordt besloten om de 3 overige kinderen uit huis te plaatsen om ze niet aan de straat over te laten als ze een beetje ouder zijn. Haar vader is meer dan 100 jaar en haar moeder 80. Haar moeder heeft de beslissing genomen omdat zij zelf hiervoor niet in staat is. Eerst zegt ze, ik laat mijn kinderen niet gaan en later wanneer haar moeder dit het beste vindt gaat ze hier volledig mee akkoord. Als mijn moeder dit zegt is het goed. Ben ik blij dat er voor deze kinderen gezorgd zal gaan worden. De 2 kinderen met een beperking gaan als alles geregeld is naar de Gabriëlla stichting en het 3e naar een gewoon internaat. Ik zou hier nooit voor kiezen, maar hier is geen enkel andere keuze mogelijk als we aan de toekomst van deze 3 kinderen denken.

Als we de Upendo organisatie bezoeken horen we dat baby Habibo het ontzettend goed maakt en we hem gedurende de dag mogen komen bezoeken. Het beste zou geweest zijn als de kinderen samen zouden kunnen blijven, maar in Upendo vangen ze enkel baby’s op. We zijn hier ontzettend goed ontvangen en weten dat het voor Habibo ook het beste is. Gelukkig bewaken ze dat Habibo in Upendo blijft, want mama Saidi mag hem in het weekend ophalen. Gelukkig voor Habibo doet ze dit niet.

Wat kan  het leven toch hard zijn.


Baby Habibo

"Van waterarm naar waterrijk"