Het Umojahuis.

 

Zo stroef als vorig jaar de contacten liepen zo fijn gaan ze nu. We leren elkaar beter kennen en ze waarderen enorm wat er al gerenoveerd is.

Ik had nooit durven te bedenken dat dit mogelijk zou zijn en ik ga er zelfs nu graag naar toe. De vergadering op het ministerie in december heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Als ik vorig jaar alleen maar de naam Umojahuis liet vallen steigerde alle dokters. Nu zeggen ze: * Jullie krijgen een groot bord met de naam Het Umojahuis erop en dit komt aan de ingang te hangen *. Ik vind dit ongelofelijk fijn want zo weet iedereen waar het over gaat als ik over het Umojahuis spreek.

Dank zij de paters Salvatorianen kunnen we nu:

  • de binnen en buiten muren volledig opnieuw bouwen.
  • De elektriciteit aanleggen.
  • De loodgieterij doen.
  • De watervoorziening doen.
  • Een speciale badkamer maken voor rolstoelgebruikers.

Wij zijn hiervoor de Paters Salvatorianen ontzettend dankbaar. Wij weten ons door hen al gesponsord van in het begin van ons project. De brief die ik van directeur Gerry afgelopen week kreeg was een riem onder het hart.

Onze samenwerking in Mawenzi zal erin gaan resulteren dat dokter Mbowe met ons zal gaan bekijken hoe we onze dagopvang kunnen opkrikken naar een hoger niveau. Hij is professor aan de universiteit en gaat er voor zorgen dat laatstejaars studenten hun stage bij ons mogen gaan lopen. Het is fijn dat hij les geeft aan de occupationtherapisten wat bij ons ergo therapeuten zijn. Hij werkt samen met het KCMC ( een groot hospitaal dat verbonden is met de universiteit).

Ook met Sarah ( het hoofd van de universiteit) had ik een afspraak. Vorig jaar maakte we kennis en we spraken af na een bezoek aan onze projecten om te gaan samen werken. Nu maakte we voor volgende week een afspraak. Sarah beloofde ons stappen te helpen ondernemen om een betaalde therapeut in dienst te kunnen nemen. Deze therapeut moet betaald worden door de regering.

Ook de directeur dokter was heel gelukkig met ons project en zei * iedereen van de staf is ontzettend blij met jullie werk*. Ongelofelijk, we beloofde elkaar the past is the past en we maken een nieuwe start.

Nu ons project nog binnenbrengen voor de einddatum en goedgekeurd krijgen dan kunnen we weer een hele stap vooruit maken.

"Van waterarm naar waterrijk"