Al moet ik eerlijk zeggen, het heeft ook zijn charme. Je denkt nu zijn we al een eind opgeschoten en dan starten wij weer van vooraf aan. Maar als ik heel eerlijk ben had ik nooit verwacht dat wij zo een onverwachte hulp konden krijgen.

Ik had een afspraak met Sanctus en Daniel. Sanctus ken ik al vele jaren door zijn ouders en zijn nichtje op de dagopvang. Dat hij heel gelukkig is geworden met mijn ex collega Loes maakte onze vriendschap zowel met Sanctus als met Loes heel speciaal. Nu komt hij als geroepen samen met Daniël, Sanctus had mij al beloofd dat hij zou helpen als hij zijn laatste examen gedaan zou hebben. Maar dat ze in een tiental minuten 15 studenten konden optrommelen hadden wij niet verwacht. Het is geweldig dat wij nu ook beroep kunnen en mogen doen op jonge mensen want wij willen dat er continuïteit komt in de toekomst. Dank jullie wel, jullie sociale betrokkenheid zal jullie helpen bij jullie reisorganisatie. Fijn dat wij met ons project ook beroep op jullie kunnen doen. Wij gaan er samen voor.

Wij stuiten op zaken waar ik mij niet bewust van was alleen al omdat het bij ons niet meer relevant is. Zoals bv een generator voor als de stroom uitvalt. Dat is maar èèn ding maar zo zijn er meer. Gaande weg hebben we een hele waslijst. Sanctus en Daniel helpen ons morgen geheel de dag en dinsdag komen ze met studenten van de universiteit wildlife.

Dadelijk vergaderen we nog met Nuru en nu reeds wetende dat het een lange gevulde dag gaat worden. Want alles moet goed geprogrammeerd worden.

 

"Van waterarm naar waterrijk"