Aankomst.

De solar cookers en al de rest van onze bagage komen gemakkelijk door de douane. We tonen onze papieren en het is oké.

Ons visum duurt langer, het doet mij toch weer besluiten om een verblijfsvergunning aan te vragen. Want na een lange vlucht zijn we moe en dan begint het gehakketak om alles in orde te krijgen. De papieren zijn veranderd waardoor we weer andere papieren moeten gaan invullen. Ik mopper even en de vrouw achter de balie zegt , jullie hoeven niet aan te sluiten maar kom maar recht naar hier. Zo gezegd, zo gedaan.

En dan eindelijk naar buiten. Wat kijken we uit naar onze vriend Issa die ons komt ophalen. Tot onze grote verbazing is er geen Issa. Ik bel hem en wat blijkt, hij heeft geheel de nacht aan de luchthaven gewacht omdat we anders ook s ’nachts aankomen. Ook Mr Kaalte en Lightness hebben geheel de nacht gewacht dat is balen. Dan nemen we een andere taxi en ik zal jullie de ellende maar besparen die dit met zich meebracht. Verkeerde route, teveel betaald…….. Dit is een goede les voor in de toekomst. Wat wij vanzelf sprekend vinden is het hier niet.

Dan nemen we de draad weer op en het is net of ik niet weg ben geweest.

Een beetje bekomen van de lange reis, eventjes maar want nu ik bibi mag zijn wil ik natuurlijk graag Dorcas zien. Diana ( onze kokkin) is bevallen. Het is niet alleen onze kok maar vooral een heel dierbare vriendin. Daarna gaan we op kraambezoek bij mijn heel dierbare vriendin. Ze is ontzettend blij als ze ons ziet en mijn geluk wordt nog even op de proef gesteld want Dori zoals zij haar kleine meisje noemt slaapt nog. Dan eindelijk krijg ik haar te zien. Wat een prachtmeisje en wat ben ik blij dat ik hiervan bibi mag zijn. Ze noemen mij hier wel meer bibi maar dan is het een algemene naam. Nu noemt ze mij “ blanke bib”. Ik hoop dat ik deze kleine meid mag zien opgroeien. Helemaal gelukkig verlaten we haar en haar mooie gezin. De kinderen komen naar buiten gelopen als ze me zien en het voelt als echte familie. Met een heel fijn gevoel gaan we naar onze werker Joseph. Het is ondertussen al donker geworden. We ontmoeten zijn hele gezin en het is een ontzettend warm weerzien.

Dan is het laat en gaan we terug naar huis voor een Heerlijke maaltijd die bereid is door Lightness. Ongelofelijk dat zij dit nog wil doen naar haar job als Hiv arts in het ziekenhuis.

Het is nog vroeg maar doodmoe gaan we naar bed.

"Van waterarm naar waterrijk"