Het Municipal en de burgemeester.

Zoals het hoort gaan we op onze eerste werkdag naar de mensen waarmee we hier samen werken.

Umoja heeft zich niet uit het veld laten slaan en wat zijn we hier gesterkt uitgekomen. Vanaf dag 1 toen ik besefte dat mijn hart hier lag wist ik dat ik graag meer wilde doen dan bouwen en renoveren. Bouwen kunnen ze hier en zeker onder begeleiding van onze ingenieur ter plaatse. Dit is nu wel bewezen maar later meer hierover.

Maar eerst ons bezoek.

We komen aan bij het Municipal en onmiddellijk komt ons de woordvoerder tegenmoet gelopen als we nog maar net uitgestapt zijn. Hij regelt onmiddellijk de nodige afspraken bij:

- De Municipal director.
- De burgemeester. ( die er speciaal voor opgetrommeld wordt).
- De Education officier.
- Mr Msuya ( staat net onder de Regional district commicier van het Kilimanjaro.
- De counselor van Shirimatunda.
- Nuru ( onze ingenieur).

Van deze gesprekken hadden we vorig jaar nog niet durven dromen. Nu we bijna een contract hebben, een memorandum gaan er deuren voor ons open en Tineke en ik zijn ontzettend blij met de gesprekken. We krijgen alle medewerking nu. Wat eerst een strijd was is nu heel aangenaam. Voortaan krijgen we een woordvoerder en dat bespaart ons een hoop stress en veel tijd. Het is middag als we deze gesprekken afgerond hebben.

Het is logisch toch dat je hier niet zo maar kan komen binnenvallen en gaat doen dat je als westerling denkt dat goed is. We schrijven in overleg wat onze plannen zijn en dan is het geen enkel probleem.

Ik ben onze NGO Disabilitiy & Self-Reliance Foundation ontzettend dankbaar . Maar er is 1 iemand die vanaf het begin in Umoja geloofde en vooral in hoe we Umoja zouden willen profileren en dat is Nuru ( onze ingenieur).

Soms is het beangstigend en daar bedoel ik mee dat we zoveel respons en mogelijkheden krijgen. Umoja mag niet verloren gaan en daarom gaan we samenwerken met jonge mensen. Jonge mensen die een hart hebben voor wat Umoja doet en die langzaam met ons meegegroeid zijn en nu deel willen uitmaken van ons team. Mensen waarop ik ontzettend trots ben. Dit zijn zowel mensen van hier als van bij ons.

Ook is het fijn dat we nu kunnen samenwerken met Tineke . Tineke werkt als vrijwilligster voor Solsuffit.

Marleen, Dave en Lingling zonder jullie zouden wij dit niet kunnen klaren. Asante sana aan ons gehele team.

"Van waterarm naar waterrijk"