Een dag met een gouden lintje.

Er is een grote voorbereiding aan vooraf gegaan.

Ik kwam met Tineke naar hier. Tineke zou de solar cooker verder gaan introduceren maar dat het zo een vaart zou nemen hadden we nooit kunnen bedenken. Vorige week gingen we zoals altijd bij de instanties goedendag zeggen. Bij de burgemeester, bij de Municipal director, de education officier, bij de regional officier om er maar enkele te noemen. Het werd van meet af duidelijk dat ze ontzettend blij waren en heel geïnteresseerd. Normaal ga ik er altijd alleen naar toe maar nu gingen we met zijn 2 want we hadden een nieuw project voor te stellen. En dan was het werken, werken en nog eens werken. Soms kijken we elkaar aan en zeggen ¨dit is nog harder werken als in ons beroep¨. Maar iets wat je graag doet , doe je dan maar het geeft wel stress. Redden we het wel, wat moet er nog gedaan worden, vergeten we niemand uit te nodigen?

En dan eindelijk is het zover. We starten op zich Afrikaans te laat maar gelukkig zijn ook de genodigden ook laat. Ik verspeel veel tijd bij het grote Coca Cola fabriek terwijl Tineke op de dagopvang zich afvraagt waar blijft ze toch. Maar zo gejaagd als wij kunnen zijn, in het fabriek zijn ze niet vooruit te krijgen. Ik wacht en wacht en wacht en na enkele telefoontjes hebben we voor nu weer een deal gesloten. Met goed nieuws kan ik uiteindelijk naar Tineke. Ons team heeft zich al uitgesloofd en Sanctus heeft nog vrienden meegebracht waardoor we toch nog of tijd zijn of toch niet.

De genodigden komen om 12 uur, 1 uur te laat. Dat zal zo wel hebben moeten zijn. Enkele ouders en kinderen waren er al en nu ook de rest er is kunnen we uiteindelijk toch beginnen. De burgemeester opent, gevolgd door de Municipal director daarna geef ik aan Sanctus het woord. Ben blij dat hij ja zei toen ik het hem vroeg. Ik ben al enkele dagen mijn stem kwijt en dat is niet handig bij dit hele gebeuren. Maar Sanctus kan dat en hij zegt onmiddellijk voor jou doe ik dat. Goed gedaan Sanctus, jammer dat Loes het niet kon horen. Daarna neemt Tineke het heft in handen. Ze geeft een speech en daarna gaat ze de uitleg geven over de solar cookers. Wat hebben onze dames goed gekookt en Tineke geeft haar deskundige uitleg. Knap gedaan Tineke. De burgemeester en andere genodigden proeven van het eten en drinken thee. Alles is gekookt op de solar cooker. Ook geeft Tineke uitleg bij de wonderbag. De wonderbag dient om het eten warm te houden maar kan ook dienen als bv de rijst gekookt is om deze verder te laten garen. Ook dit werkt perfect. Daarna neemt Tineke nogmaals het woord en zijn er vragen. Tineke heeft ervoor gezorgd dat onze dagopvang wordt voorzien van 25 solar cookers voor de ouders. Tineke vertelt dit aan iedereen en de ouders zijn ontzettend blij. De burgemeester gaat op dit gesprek verder want er was 1 voorwaarde, Tineke en Solsuffit zorgen voor solar cookers als die vrij van invoertaksen zijn. De burgemeester maakt voor ons een uitzondering en wat is dit een doorbraak.

Daarna eten onze kinderen en ouders en zingen ze nog liedjes voor ons.

We nemen afscheid van de genodigden met de belofte dat we een afspraak maken om alles verder te bespreken.

Het heeft Tineke en mijzelf een hoop stress bezorgd maar wat was het deze stress waard. Een dag om nooit te vergeten. EEN DAG MET EEN GOUDEN LINTJE.

Daarna gaan Tineke en ik naar een gezellig restaurant want nu is het tijd om te ontspannen. Tijd voor een diner met een wijntje waarbij we lekker kunnen nagenieten. Want het gebeuren moet nog landen.

Als wij niet zo een sterk team hadden zou dit niet mogelijk zijn. Ik ga ze niet opnoemen want ik wil niemand vergeten.

Pamoja ni nguvu

"Van waterarm naar waterrijk"