Wat een mooie dag.

Tineke is terug van safari en we duiken er weer onmiddellijk samen in. Onze 1e afspraak is bij de burgemeester. Het is een prettige ontvangst en hij is vol lof over het solar cooker project en over de introductie hiervan. We hebben een heel aangenaam gesprek en uit alles blijkt dat ze Umoja steunen. We krijgen ook iedere keer snel een afspraak en als ik hem bel noemt hij mij ¨ Hello Hen¨ zoals zovele hier want mij naam volledig uitspreken doen ze niet zo snel. Maar het zegt wel iets over het contact dat we hebben. Hij is burgemeester sedert vorig jaar en we hadden vanaf het begin een fijn contact.

Daarna gaan we naar Mr Kameneya, die verantwoordelijk is voor het milieu. Hij is een heel kordate man die in tegenstelling tot al de andere niet op zich laat wachten. Tineke heeft een heel goed gesprek met hem over de solar cookers. Ook hij was bij de introductie en vanaf het begin heel positief. Hij beloofd ons alle medewerking te geven om de solar cookers vrij van invoerrechten het land binnen te brengen.

Daarna ga ik even naar Bibi Saidi die onlangs haar man verloor. Ze is blij als ze me ziet. Even condoleren want dat is hier ook naar een paar maanden nog gebruikelijk vertelde Lightness mij.

Tineke gaat aan het memorandum werken voor de solar cookers. Dit is een contract tussen het Municipal en Umoja. Umoja heeft nu meerdere memorandums omdat ze hierdoor ons beter kunnen helpen. Het wordt officieel door de advocaat bekeken. Dit memorandum is gelukkig niet zo uitgebreid want een memorandum schrijf je niet zomaar even.

Daarna wordt het tijd voor een diner met de burgemeester, de municipal directeur, mr Kaale, Bahati en ik. Toen ik gisteren deze afspraak maakte en dit vertelde aan mr Kaale was hij verbaasd hoe ik dit had kunnen regelen. Hier bij de mensen gaat dit niet gemakkelijk. Hij zei ¨je krijgt hier zoveel gedaan, maar hij was hier niet echt blij mee. Toen ik de afspraak maakte had ik geen andere keuze, Bahati is een ergo therapeut die ontzettend bekwaam is en die graag in Umoja wil werken. Hij had een volledig programma uitgewerkt over hoe hij de dagopvang ziet en dit samen met ons. Daarom wilde ik er Bahati graag bij hebben en er was geen andere mogelijkheid door zijn werk. Het voelde voor mij niet echt goed want ik wil niets afkopen ???? maar gelukkig hoefde ik me daar geen zorgen meer over te maken. Ik ben er vanaf in het begin tegen geweest om met geld iets gedaan te krijgen en heb daar ook nooit aan toe gegeven. In het begin dacht ik, zal dit gesprek aanslaan toen Bahati zijn voorstelling deed. Maar toen brandde iedereen los en het werd een heel boeiend gesprek. Ongelofelijk interessant en doordat ik ontspannen was kon ook ik mijn verhaal goed uit de doeken doen. En ja hoor, we krijgen een stuk grond en alle medewerking, voordat wij naar huis gaan mogen we een plan uitwerken waarin we beschrijven wat we graag in de dagopvang willen verwezenlijken. Daarna gaan we samen kijken wat haalbaar is. Ik voelde me ontzettend gelukkig en door alleen het positieve te benadrukken hadden we een heel aangenaam gesprek. Dit nam een paar uur in beslag en toen we aan tafel gingen was er ook hier een heel fijne sfeer. Mr Kaale nam het voor Umoja op zoals nooit voordien, niet op deze manier en daar zullen wij hem altijd dankbaar voor zijn. Bahati was fantastisch en kreeg zoveel lof , nu nog zorgen dat we hem in ons team krijgen. De burgemeester en Municipal directeur willen niets liever maar de president heeft de lonen bevroren dus moeten we een oplossing zoeken. Ik voel mij ontzettend gelukkig, na 18 jaar deze medewerking krijgen is ongelofelijk. Zouden dromen dan toch nog uitkomen.

Ik ben blij dat ik dit nog met mijn kinderen kan delen. Want dit is echt een dag met een gouden strik. Ook Myreen die met haar moeder samen met mij naar hier komt is ontzettend blij als ik dit aan haar verteld hebt. Zij komt voor de 2e x naar hier en heeft ook haar hart hier verloren.

Zal ik de slaap kunnen vatten na zulk een mooie dag. Tevreden, heel tevreden ga ik naar bed.

"Van waterarm naar waterrijk"