The Umoja Project VZW

Marleen

Marleen

Directeur
Henny

Henny

Secretaris
Jurgen Habraken

Jurgen Habraken

Bestuurslid Umoja

Dave Habraken en Lingling Gan

Dave Habraken en Lingling Gan

Bestuurslid Umoja

Wannes

Wannes

Bestuurslid Umoja

Loes en Sanctus

Loes en Sanctus

Leden van Umoja

 

Umoja I-NGO

Marleen

Marleen

Director
Henny

Henny

Executive director/Project consultancy
Zedy

Zedy

Project coördinator

Emmanuel

Emmanuel

Deputé director

Abdullah

Abdullah

Operation manager

Sanctus

Sanctus

Treasure

 

Stichting Umoja Internationaal

Leon Oosterbosch

Leon Oosterbosch

Oprichter

Marleen Soogen

Marleen Soogen

Bestuurslid
Henny Schuurmans

Henny Schuurmans

Bestuurslid
Sanctus en Loes

Sanctus en Loes

Bestuurslid

 

Van Kansarm naar Zelfredzaamheid.

Wij investeren in een betere toekomst voor onze kinderen met een beperking in onze dagopvang.

Renovatie van het Umoja therapiehuis.

Deze renovatie is een samenwerkingsproject met het Mawenzi hospitaal in Moshi. Het therapiehuis gaat fungeren bij het diagnosticeren van de beperking, het opstellen van een behandelprogramma, de behandeling en de begeleiding.

Water bron van alle leven.

Water is een basisbehoefte. Drinkwater is een primair goed.

Dankzij sponsoring voorziet Umoja de dagopvang, dagkliniek en kraamkliniek van water. Later breiden we dit uit naar de lagere school en omgeving.

Umoja werkt samen met TAWREF.

TAWREF bouwt voor de armste families van onze dagopvang huisjes. In samenwerking telen wij groenten en starten binnenkort een kippenproject. Samen werken wij aan een betere toekomst voor onze kinderen.

Het ontstaan van het Umoja-Project.

In 1999 ging Henny Schuurmans als begeleidster van een studentengroep voor het eerst mee naar Tanzania. In Dodoma werkte Henny voornamelijk als vrijwilligster in de technische school van Don Bosco. Dodoma is de officiële hoofdstad en gelegen in het centrum van Tanzania. Ze leerde intussen verschillende vrijwilligers kennen en samen startten ze het Ujamaa project op. Ze reisden jaarlijks af naar Tanzania om de technische school verder te ondersteunen en werden daarbij geconfronteerd met de noden van de bevolking.

 

In 2007 reisde Henny samen met haar zoon naar Shirimatunda, een klein dorpje in de streek van Moshi aan de voet van de Kilimanjaro. Ondanks de grote armoede die ze er aantroffen, werden ze geraakt door de vriendelijkheid en gastvrijheid van deze plaatselijke bevolking. De meeste indruk tijdens dit bezoek, maakte wel de dagopvang van kinderen met een beperking. Dit centrum, bestaande uit enkele schamele lokaaltjes, was werkelijk erbarmelijk. De keuken waar dagelijks pap werd gekookt of thee ( indien er financiële middelen voor waren) voor de kinderen, was ondermaats. Er was een groot tekort aan tafels, stoelen, banken en lesmateriaal.

 

Het gezelschap aarzelde niet en bij hun thuiskomst starten ze een nieuw project op. Het “Umoja-Project”. Umoja is afgeleid van * Moja* en betekent eenheid, het één – zijn.

 

Registratie's van onze projecten:

Stichting Umoja Internationaal - KvK nummer 72569158
Umoja ondernemingsnummer 0565.961.544

Bekijk het registratie-certificaat.